tisdag, februari 21, 2006

Om knölar, lögnare och föredettingar

Robert Kilroy-Silk, född 1942
Birmingham, Förenade Kungariket


Om Robert Kilroy-Silks egagemang för sina idéer finns en hel del att säga för den som studerar protokollen från det Europeiska Parlamentet sessioner i Bryssel och Strasbourg. Han är en eldfängd talare och skyr varken fan eller någon annan potentat när han attackerar en meningsmotståndare.
Lyssna här till honom. Njut av hans fingertroppskänsla för språkliga kvaliteter. Kanske detta kan kallas för kvintessensen av den europeiska demokratin när artigheterna destillerats bort.
Så här lät Robert Kilroy-Silk den 17 november 2004:

Herr talman!
De där knölarna där nere påstår sig vara EU:s regering. Är detta det bästa ni har att komma med? Är det gräddan, eliten? De är ett skämt! Hur ni än blandar kortleken hamnar jokern överst. De är en skock ratade, misslyckade, föredettingar, betydelselösa, lögnare, svekfulla personer och kommunister, personifierade av den brittiske kommissionären Peter Mandelson, som ljög i sina hypotekshandlingar så att han kunde leva över sina tillgångar, som vid två tillfällen blev utkastad ur brittiska regeringen och som i sitt eget hemland likställs med lögner, svek, undanflykter och friserade nyheter. Och han och de där typerna där nere skall nu stifta mitt lands lagar för invandring, asyl, utrikespolitik och försvar? Det tror jag inte! Det är inte dessa personer som har förmågan eller möjligheten ...
Oj! Jag ser att ordförandeklubban faller väldigt snabbt när jag talar, herr talman!
Mitt land förtjänar bättre och kommer att få det bättre!
Jag noterar att ordförandeklubban faller efter exakt en minut, och inte 30 sekunder senare, som den har gjort för alla andra.

De tre prickarna i texten är protokollförarens. Prickarna anger att något hände som inte protokollfördes.
Varför döljs detta för oss medborgare? Varför får inte vi undersåtar ta del av den faktiska handlingen? Är det något skumt på gång?
Kanske herr Kilroy-Silk kunde fås att agera i saken?
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com