tisdag, februari 21, 2006

Ett stort tack

Charlotte Cederschiöld
född 1944, Gävle


Charlotte Cederschiöld är Robert Kilroy-Silks motsats. När den eldfängde britten tar till orda vet parlamentskollegorna vad som komma skall. När Charlotte Cederschiöld reser sig då tänker man nog i sessionssalen sorl att se här kommer det en tacka.
Med ’tacka’ avses nu varken Charlotte Cederschiöld i djupare mening eller hennes kvinnliga motsvarighet i djurvärlden. Det som avses är Charlotte Cederschiölds faiblesse för att tacka och välkomna.
På nätet ligger Charlotte Cederschiölds inlägg i kammaren från mitten av okt 2004 till dags dato. Av dessa är 37 kollektiva inlägg gjorda med partikamraterna samt elva enskilda.
Så här fint kan det låta i de enskilda inläggen:

13 okt 2004
Till sist, varmt tack, herr Vitorino, för att ni har hjälpt till att föra oss närmare den drömmen, och varmt tack, herr Bourlanges, för att ni visar att ni tänker försöka snabba på denna process.

13 dec 2004
Herr talman!
Först vill jag tacka Camiel Eurlings för att han på ett bra sätt har löst en väldigt svår uppgift.

11 jan 05
Jag vill också välkomna kommissionär McCreevy

21 feb 05
Tack, António Costa för ett bra betänkande.

9 mars 05
Herr talman, herr kommissionsledamot, ärade kolleger! Jag är övertygad om att kommissionsledamot Frattini har läst våra frågor och säkert också kommer att besvara dem i kväll.

1 apr 05
Vi ser med hopp framemot Frattinis insatser framöver.

7 juni 2005
Herr talman, herrar Frattini och de Vries! Jag lyckönskar först föredragandena till deras förbättringar av rådets antiterrorförslag,

17 jan 06
Jag vill särskilt tacka herr kommissionären för det utmärkta svaret till Zuzana Roithová

1 feb 06
Herr talman! Herr kommissionär Verheugen och herr föredragande Toubon! Jag vill välkomna kommissionens förslag till avreglering av förpackningar.


Tänk att det finns en frizon för lite gammaldags artighet i denna värld där offentliga medel ska användas så effektivt som möjligt. Tack, Charlotte Cederschiöld, tack.
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com