onsdag, februari 22, 2006

Ska EU vinna medaljerna i OS?

James Hugh Allister, född 1953
Crossgar, Co. Down (Northern Ireland)


James Hugh Allister är sportintresserad. Det fick honom den 13 september 2004 att fundera över ett magnifikt förslag. Det går ut på att vid OS så ska det under medaljceremonin bredvid t ex den svenska flaggan finnas en vajande EU-fana.

Jag vill nu gratulera de styrande i Grekland till ett fantastiskt OS och uttrycka min motvilja mot den avgående kommissionsordförandens förslag att man i framtida OS borde låta EU:s flagga hänga bredvid den nationella flaggan. Jag tycker inte att det på något sätt är anti-europeiskt att säga att OS får de nationalstater som deltar att känna sig mycket stolta över sin nation. Förslaget är ett tecken på de EU-positiva europeiska ledarnas besatthet, en besatthet som inte har några gränser. Nu vill de till och med ta åt sig äran av de medaljer som varje enskild nationalstat vunnit där. Jag menar att detta är att gå ett steg för långt och att nationalstaterna med rätta bör motsätta sig detta.

Kanske nästa förslag från kommissionen blir att skrota nationalsångerna. Fast det är klart – att sjunga slutkören i Beethovens nia på tyska är nog inte det enklaste som finns.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nationalstaten är en myt. Det är inte nationalstater som vinner medaljer, det är medlemsländer.

Men det innebär också att förslaget är korkat. EU skall vinna medaljerna, om varje land i EU går ur OS, och EU går med i stället. Vilket ju inte kommer hända på ett bar tag. :)

11:21  

Skicka en kommentar

<< Home

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com