onsdag, februari 22, 2006

Konspiration mot greker

Georgios Karatzaferis
född 1947, Athina


Den grekiske ledamoten Georgios Karatzaferis har upptäckt en otäck konspiration riktad mot greker. Om detta har det stått att läsa i de alltid lika sanningssägande grekiska tidningarna och då måste det vara rätt.
På dem bara, Georgios! Här finns inget för litet, eller för stort, att ta upp när man jobbar för de 457 miljoner medborgarna i gemenskapen. Dra svärdet ur skidan, Geogios!
Och likt de formdomdags benskensklädda akajerna stormar han fram medan kören kväder: ’Sjung, o gudinna, om vreden som brann hos peliden Georgios.’


Muntlig fråga 16 februari 2006:
Enligt uppgifter i grekisk press har kommissionens generaldirektorat för utvidgning i en skrivelse rekommenderat tjänstemän vid generaldirektoraten för sysselsättning, jordbruk och regionalpolitik att använda termen ”Makedonien” i stället för FYROM (som EU själv godkänt) när inga greker finns närvarande. I denna absurda skrivelse heter det enligt uppgifterna att ”det är mycket viktigt för makedonierna att de kallas vid sitt namn och att man inte använder FYROM, som är en förolämpning”(!), och tjänstemännen uppmanas att använda ”termen Makedonien när inga greker är närvarande”(!).
Existerar verkligen denna provocerande skrivelse? Varför cirkulerar den fortfarande, och varför drog inte kommissionen in den så snart den upptäcktes?

NOT: FYROM är Former Yugoslav Republic of Macedonia

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Din blogg är sjukt rolig. Speciellt bilden på mannen med ett kön i ansiktet, polsk europaparlamentariker vah?

Jo, det jag undrar är om du kunde länka till sidan där du har hittat texterna?

Hälsningar
Nina

15:44  
Blogger an said...

Hej Nina
och tack för berömmet.
Allt jag skriver är hämtat ur off källor. Länken har du till höger på sidan under Links -'Europaparlamentet'
mvh
an

16:01  

Skicka en kommentar

<< Home

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com