torsdag, februari 23, 2006

Vår politiska ledare

Anna Ibrisagic
född 1967, Sanslu Most


Sen hösten 2004 har Anna Ibrisagic gjort 49 inlägg. Trettioåtta kollektiva, elva egna. Av de egna handlar ett om svenska förhållanden. Resten är utrikespolitik, då med tonvikt på Balkan.
Anna Ibrisagic är född på Balkan. Det understryker hon alltid när hon tar till orda i kammaren. Som t ex när hon 15 sept 2004 ska uttala sig om ockupationen av Irak så säger hon bums till parlamentet att:

I Europaparlamentet representerar jag Sverige men jag är född och uppvuxen på Balkan, en del av Europa som har sett många krig och mycket lidande.

Det här upprepar hon envist i de flesta inlägg. Ta bara för några dagar sen, den 16 februari, då påminde också hon de numera kanske något förvånade, eller uttråkade, förbryllade eller förstulet fnissande åhörarna att

Jag är född och uppvuxen i Bosnien och har upplevt kriget där.

Nu ska man inte driva med folk som varit med om uppslitande händelser. De får vara lite eljest som man säger när man står på kiosken i Norrland.
Anna Ibrisagic tänker nämligen på annat också. Och då speciellt tänker hon fint om det fina parlamentet. Och fint om sig själv. Och då låter det så här den 25 oktober 2005:

…vi politiska ledare i Europa…

En ödmjuk politisk ledare från Stengatan i norrländska Luleå har definierat sin kallelse i livet.
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com