fredag, mars 03, 2006

En politisk ledare och dess undersåtar

Anna Ibrisagic

När Anna Ibrisagic kör sina utläggningar om Balkan försummar hon aldrig, som påpekats tidigare (23 februari), att tala om att hon minsann kommer därifrån och alltså bör behandlas som ett sanningsvittne. Så sker också den 13 april 2005 och när det är klart levererar hon följande:

När vi pratar t.ex. om att åtalade för krigsförbrytelser i Republika Srpska eller Serbien köar för att komma till Haag är det inte många i detta parlament som vet att de själva och deras familjer får mycket pengar från myndigheterna för att göra det.

Det är alltså så det är. Folk får pengar för att delta i politiska skådespel.
Jaha.
Ungefär som en eu-parlamentariker alltså.
I ena fallet fattigt folk.
I andra fallet ’en politisk ledare’.
Att uppdatera sin förklaring om ekonomiska intressen utanför parlamentet behöver Anna Ibrisagic som ’politisk ledare’ naturligtvis inte heller befatta sig med. Det är ett pdf-dokument på parlamentets hemsida där ledamoten kan undanröja eventuella misstankar om partiskhet. Där står att 'Ledamoten är personligen ansvarig för uppgifterna i denna förklaring vilka ska uppdateras varje år'.
Nu är det så att vår politiska ledare inte uppdaterat dokumentet sen i juli 2004. Men fortfarande skryter vår politiska ledare om att hon sitter i styrelsen för den myndighet som ansvarar för Livrustkammaren, Halwyllska och Skokloster. Fast det gör vår politiska ledare inte alls enligt myndighetens hemsida.
Nu är det väl så att det här är väl bara petitesser och sånt behöver inte vår politiska ledare ordna åt undersåtarna.
Balkan är väl viktigare kan tänka. För vår politiska ledare.

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com