onsdag, mars 01, 2006

Kan man muta en kommissionär?

Kommissionären Jan Figel
studerar kanske ett lukrativt erbjudande

Famagusta bör bli europeisk kulturhuvud menar den alltid lika energiske Georgios Karatzaferis i februari 2005. Dessutom kryddar han - parlamentsledamot - erbjudandet med ett storslaget löfte till den icke folkvalde kommissionären Jan Figel. Sällan har väl en muta erbjudits så öppet?

Om vi gör Famagusta till kulturhuvudstad kommer ni att få se en grekcypriotisk student marschera tillsammans med en turkcypriotisk student och vi kommer alla att vara stolta. Vi kommer att vara stolta därför att vi för med oss fred och liv till den vackraste staden vid Medelhavet. Det är en god idé att vi fattar beslut där diplomatin inte fungerar, att vi fattar beslut där förnekandet är alldeles särskilt plågsamt. Låt oss förverkliga detta initiativ. Detta är en viktig fråga. Om Ján Figel öppnar denna stad kommer Stora torget en dag att döpas om till Ján Figel-torget. Försök att hjälpa oss att göra heder åt denna idé.’

Varför inte försöka samma tricks med någon svensk stad? Kommissionen tycks ju vara öppen för alla slags förslag. Vad sägs t ex om att döpa om Götaplatsen i Göteborg till Jan Figel-platsen. Malmö erbjuder Möllevångstorget som Jan Figel-torget. Stockholm kunde ju toppa med att döpa om Slottet till Jan Figel-huset. Kanske det skulle göra susen?
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com