lördag, februari 25, 2006

Kvinnan ska stå vid spisen

Maciej Marian Giertych
född 1936, Warszawa

Det finns en plats där en försvarlig del av världens galna polacker tycks ha samlats. Platsen är Europaparlamentet. För dessa personer är världen enkel, påven ofelbar och arbetslösheten avskaffas med ett penndrag.
Alltså, det är inte krångligt alls för om kvinnan stannar hemma och sköter hushållet och mannen arbetar så avskaffas ju arbetslösheten. För en man känns ju arbetslösheten värre än för en kvinna. Eller hur? Se bara på kvinnans händer.
Detta enligt den store ekonomiske tänkaren och den av skattemedel avlönade ledamoten av det fina europeiska parlamentet Maciej Marian Giertych den 12 oktober 05.

Herr talman!
Det är konstig tid vi lever i. Å ena sidan finns den höga arbetslösheten, och å andra sidan det ekonomiska trycket att ha två inkomster i varje hushåll. Vi borde anstränga oss för att överföra åtminstone en del av den arbetslösheten till hem och familjer, eftersom detta är något som vi ändå måste finansiera. En kvinna som sköter ett hushåll känner sig inte arbetslös. Hon är tvärtom sysselsatt 24 timmar om dygnet, vilket syns på hennes händer.
Vi gör kvinnor som sköter hushållet en mycket stor otjänst om vi betraktar dem som arbetslösa. En arbetslös man däremot känner sig frustrerad, oduglig, värdelös och tillintetgjord…
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com