torsdag, maj 04, 2006

Slagsmål i parlamentet Rond 1

Honoré Daumier (1808-1879)

Den 12 jan 2005 firade eu-extremisterna i det fina parlamentet att de själva hade röstat ja till den underliga konstitutionen. Festen gick på 3,5 milj. Notan betalade givetvis av undersåtarna.
Mot detta demonstrerade några ledamöter. Nu ska man komma ihåg att det finns flera grupper eu-kritiker i parlamentet. Det här är kanske den grupp som hörs mest eftersom den är britttisk. Alltsammans börjar så här:

Gerard Batten:
Herr talman! Jag har ett allvarligt klagomål: För ungefär 15 minuter sedan skulle en fredlig protest mot konstitutionen äga rum – en banderoll skulle vecklas ut. Två forskare som tillhör gruppen Självständighet/Demokrati överfölls fysiskt – en blev sparkad och slagen. Jag tror att Zylka och Dekhudt ur säkerhetspersonalen var inblandade. Jag ber om en seriös och omedelbar utredning av vad som hände.
Vår debatt om konstitutionen har varit ensidig. Enormt mycket pengar har använts. Banderoller vecklas ut för ja-sidan, medan nej-sidan inte får säga sin mening, och när en fredlig aktion äger rum överfalls deltagarna fysiskt. Detta strider fullständigt mot institutionens påstått demokratiska principer.
Men är detta sant? Har talmannen tidigare tillåtit ja-banderoller i parlamentet men avvisar nu nej-banderoller?
(fort följer)

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com