tisdag, april 25, 2006

Vem har lagt en lort på fina brysselmattan?


Den 25 maj 2005 anklagades kommissionens ordförande Barroso för att vara intim med den ekonomiska eliten och ett antal parlamentariker ställde misstroendevotum. Läs om detta här. Då råskällde de fina parlamentarikerna utan motbevis på dem som ställt misstroendevotum.
Det intressanta är att det inte var första gången Eu-extremisterna drabbades av kollektiv bortförklaringsfnatt. Det skedde även den 29 mars 2004 och då det gällde att

ledamöter har fyllt i den centrala närvarolistan men inte listorna för enskilda sammanträden.

Det vill säga lyft arvoden utan att vara närvarande vid sammanträdet. Precis som vid förra tillfället är det Schulz som lyfter knölpåken:

En ledamot här i kammaren har i dag i den tyska pressen och till Deutsche Presseagentur framfört omfattande och allvarliga anklagelser mot – enligt hans egna ord – närmare 200 ledamöter av Europaparlamentet, som han anser är skyldiga till brott mot kammarens regler. Det har att göra med utbetalningen av närvaroersättning och vem som har rätt att underteckna närvarolistan. Detta är inte något nytt, vi har tvingats diskutera det vid flera tillfällen. Vad jag emellertid anser vara mycket allvarligt är att ledamoten i fråga i dag har sagt till Deutsche Presseagentur att han känner till 7 200 specifika fall där detta har hänt – 7 200 specifika fall!

På den här salvan applåderar de snövita ledamöterna. Argumenten är av typen:

Förutom att delta i sessionerna har vi alla oräkneliga andra uppgifter att fullgöra, som inte finns med i några tidsplaner för sessionerna, och för att kunna delta i sådant arbete i Bryssel eller Strasbourg behöver vi dagtraktamenten för att täcka våra kostnader.

Jo, jo, det är ju så det brukar låta. Två dagar(!) senare har man gått genom 7 200 signaturer:

…förvaltningen har fullföljt sin granskning med hjälp av grafologer och kommit fram till att inga förfalskningar har ägt rum

Se där vad snabbt parlamentet arbetade den här gången! Fast gullighetsargumentet är nog det mest rörande:

Får jag be om ert stöd och beskydd för att se till att Hans-Peter Martin inte får beskriva denna verksamhet som ingår i mitt uppdrag som någonting som är till nackdel för allmänheten?

Talmannen tar till orda, 21 april, och självklart

finns det ingenting som tyder på att ledamöter har brutit mot parlamentets bestämmelser.

Nähä, ledamöterna kunde alltså i enlighet med reglerna hämta deg utan att vara närvarande. Men si det ska man ändra på. Förändringsarbete pågår bla bla bla. Och så börjar de retoriska fyrverkerier:

I ett historiskt perspektiv är vårt parlament relativt ungt och ständigt statt i förändring. Från maj månad och framöver kommer det att vara vår uppgift att finna system som säkrar rättvisa och lika villkor för ledamöter från 25 medlemsstater.

Sen råskäller talmannen på Hans-Peter Martin genom att tala om att ’svartmåla offentliga personer’ (var det inte sant då?) och ’förtal’ (jaså!) och ’vilseledande uppgifter’ (jaså!!). Därefter är det dags att kalla kritikern för ett kräk. Det låter så här på den artiga brysselitiskan:

I detta sammanhang vill jag dock uttrycka min personliga åsikt att varje ansats att i hemlighet filma ledamöter eller avlyssna deras konversationer är under alla omständigheter, och i synnerhet om det görs av en annan ledamot, oacceptabelt.

Nä, sånt får man inte göra då man tillhör den politiska eliten och lortar fina brysselmattan. Då gäller nämligen speciella ’uppförandenormer’ (undantagandes naturligtvis att snatta arvoden utan att vara nävarande) för det här var bara (och hör nu hur hemsk han var) ’ett groteskt försök att vinna största möjliga ryktbarhet’.
Under resten av våren och sommaren hatmobbar de fina parlamentsledamöterna uppstickaren Hans-Peter Martin, till och med under första dagen då det skulle vara så högtidligt med det utvidgade parlamentet så gnäller man, och allt slutar med att han helt sonika utesluts ur sin partigrupp.
Ja, herregud, ska verkligen dessa små människor vara de valda representanterna för Europas folk?
För att citera gatans parlament: Det suger som en bäverstjärt.
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com