måndag, april 24, 2006

De har klädesplagg med slagord i Eu-parlamentet

Såg det ut så här kanske?

Problemet med Eu-parlamentet är att det har jämförelsevis begränsade befogenheter. Dessutom är det inte ett nationellt parlament utan ska företräda ett Europa som ännu inte finns.
Det här skapar förvirring.
Många ledamöter fnattar omkring och försöker hitta på något att vettigt att sysselsätta sig med under mandatperioden. Det kan vara allt från att förmå de andra parlamentsledamöterna att sköta blomrabatter (Sant! Skrev om det den 18 mars.) till att i grupp besöka Långtbortistan och, tja, representera Europa.
Av förklarliga skäl finns det också ledamöter som obstruerar eftersom de tycker projektet är totalt galet. Och för att göra anarkin ännu värre så finns det ledamöter som visserligen accepterar Eu-projektet men tar alla chanser att bråka eftersom de anser att den icke-valda kommisionen inte bör bestämma över de demokratiskt valda parlamentsledamöterna.
Den komiska röran beskrivs i parlamentets betänkande A6-0413/2005 av den 16 december 2005:

Exempel på sådana störande inslag är talare som upprepat avbrutits, allmänt oväsen eller oväsen som provocerats fram av grupper av ledamöter, plakat eller banderoller som hållits upp och ledamöter som iklätt sig klädesplagg med slagord. Även handgripligheter mellan ledamöter har förekommit liksom försök att störa arrangemang som anordnats inom eller av parlamentet, t.o.m. med stöd av utomstående personer som fått tillträde till parlamentet med hjälp av vissa ledamöter.

Situationen är naturligtvis pinsamt för den politiska eliten som har en helt annan agenda. Den vill ju vara fin i kanten för att ge legitimitet åt Eu-projektet. Alltså har man infört ordningsregler som innebär att man helt sonika slänger ut ledamöter som inte accepterar ordningsreglerna, prickar dem eller – det som nog svider värst – drar in dagtraktamentet på upp till tio dagar.
Undrar hur det såg ut det där med ’ledamöter som iklätt sig klädesplagg med slagord’. Antagligen var den stackare som förde pennan i betänkandet så oerfaren av vardagen utanför den eurokratiska klassen att han inte visste att undersåtarna understundom bär en t-shirt med text eller bild.
Smaka för resten på formuleringen? 'Klädesplagg med slagord.' Hur off kan man egentligen vara här i världen?
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com