torsdag, april 20, 2006

Cederschiöld uttrycker sig kristallklart


Charlotte Cederschiöld är en tvättäkta Eu-taliban. I oktober 2004 berörde hon fallet med Kalle Jonsson, ynglingen som för ett par år skulle rannsakas i grekisk domstol. Inlägget blev minst sagt förvirrat eftersom det skulle vara både för och mot.
Värt att notera är också talarens klarsynta uppfattning om hur man lurat undersåtarna att rösta i den norröna provinsen Sverige. Typ 'de flesta människor i mitt land tror...'. Fascinerande!
Först förklarar hon vad fallet med Kalle Jonsson gäller, och det var ju pedagogiskt. Sen kommer analysen. Eller kanske ett tungomålstalstal orsakat av al-kohl (uttalas med hest h-ljud).
Observera den devota avslutningen. Kanske Charlotte Cederschiöld trots allt inte bara är berusad av ideologiskt svärmeri. Tack, tack, tack. I inlägg efter inlägg. Kanske hon tror att det ska vara så här när man ska vara fin i kanten. Tack, tack, tack. Det skulle vara intressant att se minerna bakom hennes rygg när hon talar i parlamentet:

EU:s rättssystem bygger på ömsesidigt förtroende. Förtroende för varandras rättssystem. De flesta människor i mitt land tror att EU handlar om handel och inre marknad, de har ingen aning om att vi skall erkänna varandras domar, och det även i morgondagens åter en gång utvidgade EU. Och oavsett hur t.ex. erkännandet har kommit fram.
EU har redan – och kommer att få fler – problematiska områden inom sina egna yttre gränser. Det gäller att samtidigt skapa det nödvändiga medborgarförtroendet för rättssystemet i alla medlemsstater. Det är svårare än att medborgarförankra fördraget. Om förankringen inte skulle lyckas inom beräknad tid, är det då utvidgningen som försenas eller är det rättssamarbetet som försvagas, eller t.o.m. rättssäkerheten som det kommer att tummas på. Helt enkelt: Hur skall kommissionen kunna klara uppgiften, eller talar vi om en dröm, talar vi om en utopi?
Till sist, varmt tack, herr Vitorino, för att ni har hjälpt till att föra oss närmare den drömmen, och varmt tack, herr Bourlanges, för att ni visar att ni tänker försöka snabba på denna process.

Vad är det egentligen människan vill säga? Tack, tack, tack.
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com