fredag, maj 05, 2006

Slagsmål i parlamentet Rond 2



Är talmannen partisk till eu-extremisternas förmån? Särbehandlar man ledamöter som är kritiska till eu-projektet?
Följande är hämtat ur protokollet och är en fortsättning på händelserna under förmiddagen 12 januari 2005 .

Roger Knapman:
Ni vet säkert att era anställda i förmiddags överföll två av våra anställda, det vill säga anställda inom UK Independence Party, med kroppsskada som följd. Jag skulle vilja fråga om detta skedde i enlighet med era instruktioner och om ni är beredd att ta på er ansvaret för detta eller ej?
Jag är glad att ni inte är parlamentets talman, som alltid har visat sig vara partisk. I det brittiska parlamentet är talmannens uppgift att skydda de vanliga ledamöters rättigheter. Det enda detta parlaments talman – som är fullkomligt oerfaren – tycks vilja göra är att bibehålla status quo.
I förmiddags gjorde han verkligen bort sig, eftersom han i förra månaden lät alla skyltarna med texten ”Ja till Turkiet” sitta uppe i kammaren en rätt så lång stund. Han skapade då ett prejudikat, så varför fick vi i dag inte hålla upp skyltar med texten ”Säg nej”?

Talmannen:
Ni har framfört er åsikt. Er fråga kommer att besvaras i sinom tid.
(Roger Knapman fortsatte att tala utan mikrofon.)
Det är ingen ordningsfråga. Ni har framfört er åsikt och kommer att få ett svar. Tack så mycket. Såvitt jag förstår finns det inga invändningar mot protokollet.
(Roger Knapman fortsatte att tala utan mikrofon.)

Och så här fortsätter det ett bra tag. Komiskt? Om man så vill. Fast mest är det sorgligt. Notera till exempel att de som kastas ut inte är parlamentariker utan helt ovidkommande personer som oppositionen släppt in.
Det var den ena sidan av saken. Den andra är att det finns mycket som talar för att eu-extremisterna själva provocerar fram händelser av den här sorten. Man skiter ju i nationella valresultat och fixar nya omröstningar när man inte får som man vill. (Vänta bara - snart är det dags att köra konstitutionen ett nytt varv i Frankrike och Holland.) Och man ordnar hånfulla jubileumskalas i parlamentet när man själv godkänt konstitutionen trots att den ytterst ska godkännas av väljarna.
Som man sår får man skörda och när oppositionen agerar lika provokativt så tappar man fattningen och tar till våld. I den här utvecklingen finns antagligen fröet till en obehaglig framtid. Kanske uttrycket eu-extremister en gång kommer att förvandlas till - just det - eu-fascister.
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com