torsdag, mars 16, 2006

Den blodiga muslimska handen

Mehmet II (1432-1481) intar Konstantinopel
Jean Marie Le Pen är en av förgrundsfigurerna i den obehagliga europeiska främlingsfientligheten. Även han återfinns i det fina parlamentet, men där är han konstigt nog ganska fåordig. Fast när han talar , som här i november 2004, så vill han liksom sina partikamrater visa att han kan sin historia och att muslimen är den farlige främlingen.

Jacques Chirac, som alla vet varken känner till Europas geografi eller historia, sade nyligen att vi alla är Bysans barn. Det är svårt att tänka sig ett mer olycksbådande omen, eftersom Bysans barn, som var upptagna med att diskutera änglarnas kön med sina föräldrar och rådgivare, övermannades av sultan Mehmet II:s islamiska armé den 29 maj 1453 efter en belägring som varade i en och en halv månad. Som en symbolisk och barbarisk gest doppade sultanen sin hand i de döda kristnas blod och strök ut detta blod på väggen till Hagia Sofia i Konstantinopel, som blev och har förblivit Istanbuls viktigaste moské.

Synd bara att han inte tog upp den gamla skrönan om att sultanen lovade ’stadens kvinnor och gossar’ till sina soldater, det hade blivit en smaskig avslutning.
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com