lördag, mars 11, 2006

Slagsmål i det fina EU-parlamentet

"Och det blev en strid i himlen: Mikael och hans änglar
gav sig i strid med draken. Och draken och hans änglar stred"

Några parlamentariker har varit i slagsmål. Eller nästan slagsmål. I mitten av november förra året ordnade några polska parlamentariker en ’antiabortutställning’. Smaklösa och intellektuellt dimmiga i likhet med alla fanatiker jämförde utställarna aborter med morden i koncentrationslägren.
Detta kunde givetvis inte pågå opåtalat. Parlamentledamöterna Véronique De Keyser och Ana Maria Gomes besökte sålunda utställningen i parlamentet.
Om vad som då inträffade finns det, som det brukar heta, skilda uppfattningar. En utomstående kan dock konstatera att det var då det kokade över.

Véronique De Keyser reser sig upp. Det blir första inlägget för dagen i det fina parlamentet. Vi blev, säger hon i ett unikt och dramatiskt uttalande till de närvarande i sessionssalen,

... inte bara trängda, nästan slagna, utan även kallade ”fascister” och ”nazister” av denna grupp.

Och, fortsätter Véronique De Keyser, senare på kvällen kulminerade det hela ty

…eftersom min kollega var fräck nog att ringa upp oss för att klaga på att ha blivit kallad ”fascist”, vill jag ändå påpeka att vi själva blev kallade ”nazister”.

Detta bör föras till protokollet i det fina parlamentet menar den upprörda talaren som kanske aldrig hört talas om det svenska ordspråket 'den som sig i leken ger får leken tåla'.
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com