söndag, mars 12, 2006

EU vill ge sig själv fredspriset

Renzo Imbeni - en man med fina tankar om sig själv

Med tanke på att vissa parlamentsledamöter pucklade på varann i november förra året så kan tanken på fred i palamentet kännas något malplacerad. Men har man skaffat sig en ideologisk övertygelse som ligger som ett blött lakan över intellektet så blir verkligheten följaktligen mindre intressant. Ungefär som när kommissionär Wallström menade att de som var mot konstitutionsförslaget var nazister. Mer om detta nästa gång.
I vilket fall som helst verkar de flitiga myrorna i den europeiska elien knappast underskatta sin egen betydelse. Som här när Renzo Imbeni i januari förra året drar till med att EU, dvs den politiska eliten, har rätt(!) att begära att EU, dvs den politiska eliten, ska få Nobels fredspris.


Precis som Hans-Gert Poettering sade för en liten stund sedan är detta den största och mest extraordinära fredsinsats som någonsin har gjorts. Jag anser att Europeiska unionen – och jag talar inte om Europaparlamentet, rådet eller kommissionen, utan om själva unionen – skulle vara i sin fulla rätt att begära och stödja att Nobels fredspris tilldelas unionen. Jag hoppas att samtliga ledamöter, och inte minst ni, herr talman, kommer att stödja denna idé.

Självklart bemöttes detta av livliga applåder från parlamentet.
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com