onsdag, mars 08, 2006

Mysteriet med den stulna flaggan



Den sista november förra året blev flaggor intressanta i det fina parlamentet.
Stavros Lambrinidis menade att vid de olympiska spelen skulle varje EU-land bära Eu-flaggan tillsammans med den nationella flaggan.
En stund senare reser sig Derek Roland Clark. Han vet att kommississionen tänker kräva att den brittiska handelsflottan ska segla under den europeiska flaggan i stället för den brittiska. Men si det går inte och parlamentsledamoten hojtar att den EU-flaggan kommer att kastas i havet:

Vad kommer sedan? Ett försök att äntra de brittiska handelsfartygen? Jag skulle inte tro det.
Varför inte välja en lättare måltavla, en som inte rör på sig? Bara några minuters väg härifrån vajade stolt en stor belgisk flagga just denna dag – och med rätta – under femtioårsjubileet. Varför inte riva ned den och låta den ersättas av den europeiska flaggan och sedan se vad det belgiska folket tycker om det?

Efter den brittiska bredsidan mot fienden är det dags för näste talare i ämnet flaggor. Det är Sylwester Chruszcs. Han är heligt förbannad. Någon har snott hans flagga. Den stod på locket till hans bänk.
Vad är det som händer i det fina parlamentet? Stjäl vaktmästarna flaggorna från ledamöterna? Kommer mysteriet att lösas?

(fortsättningen följer)
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com