onsdag, april 12, 2006

Den europeiska nomenklaturan


ENISA - Europeiska byrån för nät- och informationssäkerhet- är EU:s IT-byrå som i strid mot grundtanken placerades på en avlägsen ö i den grekiska skärgården på långt avstånd från forskning och företagsamhet. Bloggens tidigare inlägg om ENISA finns här och här och här.
Att den utlokaliserade verksamheten skulle generera en grupp däggande på EUs kassakistor var väl i det närmaste självklart.
Fråga (E-2740/05) till Kommissionen:

Lagförslaget om att grunda en Europeisk skola i Grekland innebär i praktiken en finansiering med 5,5 miljoner euro i syfte att erbjuda gratis skolgång på olika nivåer för barnen till de tjänstemän vid ENISA som kommer att bosätta sig i Grekland.

Bloggen har tidigare (21 mars) skrivit om de förhållanden som råder vid dessa EU-finansierade skolor. De som en gång var avsedda för korttidsanställda eu-administratörer har nu i praktiken utvecklats till exklusiva skolor där en majoritet av eleverna hämtas från den lokala administrativa och ekonomiska eliten. Skolgången är gratis eller sker till kraftigt subventionerade avgifter. Undervisningen är förstklassig.
Alltsammans betalas av de europeiska undersåtarna som själva naturligtvis får hålla till godo med en helt annan kvalitet på undervisningen.
Den skola som startas med hänvisning till ENISA:s behov kommer med stor sannolikhet inte att utgöra ett undantag.
Det är i privilegierade skolor av den här typen som det uppväxande släktet ska formas i ett Lebensborn till nytta för The Eurostate. Här ansas, vattnas och samgror den kader som ska ta över när grundarna faller ifrån.
Det är uppriktigt sagt märkligt att euroklerkerna vågar att skapa en europeisk nomenklatura så här öppet.
Har man glömt historien?
--------------------------------------------------------------
Bloggen gör nu ett påskuppehåll.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

12:16  
Blogger an said...

En kommentar borttagen. På den här bloggen använder man ett vårdat språk.

11:33  

Skicka en kommentar

<< Home

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com