tisdag, april 04, 2006

EU-tjänsteman svarar bloggen del 2

Kan det vara bättre för en jäktad eu-tjänsteman?

(forts från föregående dag)
Låt oss se det så här. Vilken är utvecklingsnivån på IT i Grekland?
Ta för enkelhetens rankningen i Top500 Supercomputer sides som mäter muskelkraften i världens datorpark. Den som studerar tabellerna inser ganska raskt USA:s skrämmande dominans. Sverige ligger på en hedrande sjuttionde plats. Grekland existerar över huvud taget inte.
Placeringen av den europeiska IT-enheten på en avlägsen skärgårdsö i ett land med en dimunitiv IT-utveckling förenklar rimligen inte arbetet med att bygga konkurrenskraftig IT-verksamhet i Europa. Det var ett beslut som visar, tja, ska vi säga kompetensen hos den politiska och ekonomiska elit som fått för sig att den kan driva EU-projektet med den självtillräcklighet som tillkommer en autokratisk chefsgrupp i ett storföretag.
Nu finns det ju också ett annat mer eller mindre vetenskapligt sätt att mäta kapaciteten hos staben på ENISA.
Ulf Bergströms text är skrivet på ett tangentbord som tycks sakna de där konstiga vokalerna med prickar över. En sån sak är ju enkel att fixa. Varför inte höra med någon av kollegorna där ute på den grekiska landsbygden? Eller är det kanske som så att ingen av de rekryterade specialisterna vet hur man gör?
Stämmer det verkligen att ”med sommar 6 manader om aret saa har vi inga problem med rekryteringen". Jaså. Kan badstränder och turistrestauranger på Kreta ersätta närheten till universitet och forskningscentra?
Med såna argument klamrar sig Bergström fast vid en turistbroschyrs beskrivningar likt en drucken vid en lyktstolpe i Heraklion, men inte för att lysa upp vägen utan för att inte ramla pladask omkull i sina försök att försvara ett skandalöst beslut.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

lart mycket

07:18  

Skicka en kommentar

<< Home

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com