fredag, mars 17, 2006

Europaposten förklarar

I Bryssel finns per invånare
fler restauranger med michelinstjärnor än i Paris

Europaposten utges av Europeiska Kommissionens representation i Sverige. Det är en reklamtidning som i varje nummer låter folk med jobbansökan i blick tungomålstala om det fina med EU. Ingen ska väl klandra dem, arbetslösheten är stor för akademiker.
Den senaste Europaposten (3/2006) berättar hurtigt att Sverige är bland de fem bästa länderna vad det gäller att införliva EU:s bestämmelser i den nationella lagstiftningen. Sämst är Italien, Spanien, Portugal och Luxemburg.
För den som tar allvarligt på vad EU publicerar så förklarar det här resultatet i senaste Europabarometern. Där stod att att folk i Italien, Spanien, Portugal och Luxemburg generellt sett var mycket positiva till EU. Hälften eller drygt åttio procent tycker att medlemskapet är bra och att det framkallar positiva känslor.
I Sverige gäller det bara för en tredjedel, något som gör svenskarna till dem som minst av alla gillar EU.
Nu har Europaposten antagligen kommit med förklaringen till varför nära nog två tredjedelar av italienare, luxemburgare och portugiser litar på det europeiska parlamentet. De har ju liksom inte fått stifta bekantskap med vad EU riktigt innebär.
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com