söndag, mars 19, 2006

Gollum i det fina parlamentet


(forts från föregående avsnitt)
Det är nu april 2005 i det fina parlamentet. Minns den passionerade Dorette Corbey, en grönfingrad dam som skulle göra världen bättre genom att få parlamentsledamöterna att sköta ett litet ’grönområde’ i Bryssel beläget i ’markplanet mycket nära postkontoret’.
Idag gäller det något annat, nämligen ett domstolsutslag som förbjuder folk att snatta ägg ur fågelbon. Då är tonen en annan. Tro det eller inte, men den snälla holländska blomsterdamen har förvandlats till en parlamentarisk inkarnation av Gollum, det slemma krypet vars själ destruerades av Ringens möjligheter till makt.
För nu är det nämligen en gammal tradition att plundra ägg ur fågelbon och barnen får komma ut i naturen och det är naturvård och bla bla bla:

Detta utslag har väckt förvåning i provinsen Friesland. De som vill att en gammal tradition skall få leva vidare påpekar vikten av ett system för naturvård, som är oupplösligt förbundet med att ägg från tofsvipor letas upp och samlas in. På det sättet kommer otaliga frivilliga att bidra till skyddet av vadarfåglar och ungdomar får alltifrån en tidig ålder stifta bekantskap med naturen.

Hur kan det nu ha gått till att denna pastorala blomsterdam har förvandlats till en slem äggtjuv? Är svaret kanske det att provinsen Friesenland är belägen i Dorette Corbeys hemland Holland och att där finns de väljare som kan ge henne ytterligare en mandatperiod då hon i lugn och ro får strosa runt i det hemtrevliga parlamentet och lukta på blommorna medan den lilla, oansenliga lönen tickar in på kontot.
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com