lördag, mars 18, 2006

Parlamentets fina trädgårdsmästare



Parlamentsledamöterna kan vara riktigt mysiga. Ta bara den underbara damen från Holland, Dorette Corbey, som ger talmannen en alldeles egen blomsterlåda och upplåter sin stämma i ett eldande tal i mitten av april 2004. I sitt anförande är hon helt övertygad om att blommor kan förändra människan på samma sätt som när tjuren Ferdinande luktar på buketterna i Tv:n på julafton.
Tänka sig bilden! Där gick de goda ledamöterna som har ansvar för den tusenåriga freden för de 457 miljoner européerna och de påtade så fromt och fridsamt i den belgiska myllan. Kanske de 22 000 tjänstemännen som arbetar för Kommissionen också hjälpte till, men då fick de väl jobba i skift, båd' dag och natt, för att alla skulle få chans att sköta det där ’grönområdet’ som ligger så trevligt placerat i ’markplanet mycket nära postkontoret’.

Herr talman! Jag vill återigen varmt tacka er för att ni mottagit den blomsterlåda som symboliserar EU:s natur och biologiska mångfald. Blomsterlådan är en gåva från European habitat forum, som företräder miljoner européer. Genom er vill vi också göra ledamöterna medvetna om att vi nu har ett attraktivt grönområde i Bryssel, nämligen i markplanet mycket nära postkontoret. Avsikten är att vi skall sköta detta område tillsammans, men också att se till att Natura 2000-nätverket får tillräckliga ekonomiska resurser för att skydda den europeiska biologiska mångfalden, eftersom det finns ett oerhört stort behov av det. Jag vill uppmana alla parlamentsledamöter att gå förbi blomsterlådan och fundera över vikten av naturen.

Några månader senare försvinner den pastorala idyllen. I den finstämda trädgårdsmästarsjälen dväljs en hänsynslös varelse, en gestalt helt klart släkting till den obehaglige Gollum, Sagan om Ringen-kräket som levde på avfall, smågnagare, rå fisk och att snatta ägg ur fågelbon.
(Fortsättning följer sålunda)
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com