måndag, mars 20, 2006

Intellektuella giganter



Idag är det på dagen tre år sen invasionen av Irak. Då, för tre år sen, debatterades det kommande kriget i parlamentet och det kan kanske vara på sin plats att presentera två intellektuella giganter ur den svenska myllan. Först Cecilia Malmström:

I mitt hemland, Sverige, föreslog i går en präst att man för att undvika krig skulle låta lönnmörda Saddam Hussein. Det kanske är ett något märkligt budskap för att komma från en representant från Svenska kyrkan, men idén om furstemord i folkets tjänst är annars ganska gammal. Säkert har en del av oss i hemlighet tänkt denna tanke, men naturligtvis kan inte denna typ av mord begås. Det strider mot internationell rätt. Icke desto mindre kanske kriget skulle kunna stoppas om Saddam Hussein avgick eller gick i exil.

Jaså, jaha, och det ser vi ju hur det gick när Saddam Hussein avsattes. Kul dessutom att hon insåg att mord inte är förenligt med internationell rätt.
Nästa talare är Lennart Sacrédeus (efternamnet betyder ungefär ’helige gud’ eller något sådant förvirrat), en kristen taliban som sannolikt kan de mer blodtörstiga kapitlen i Bibeln utantill.
Ta bara det här som är gudomens befallning att utrota hettiter, grigaséer, amoréer, kananéer, periséer, hivéer och jibuséer:
”Och alla de folk som HERREN din Gud giver i din hand skall du utrota; du skall icke visa dem någon skonsamhet.” (Femte Mosebok 7:16).¨
Med en inställning av den sorten blir det konsekvent att stå i det fina parlamentet och säga:

I tolv år har Saddam Hussein försökt gäcka omvärlden genom en katt- och råttalek med FN:s vapeninspektörer. Han måste avsättas, både för att skapa lugn och stabilitet i regionen, men i första hand för frihet och demokrati åt Iraks förtryckta befolkning.

Och Saddam Husein blev ju avsatt och ställd inför segrarnas rättvisa domstol och lugn och stabilitet råder ju i Irak. Som alla kan se.
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com