söndag, mars 26, 2006

Spotta snus i motvind

Här möts två uppfattingar om hur det lilla Europa ska skötas. Det är de tre från Junilistan som yttrar sig i början av september förra året.
Junilistan säger för det mesta nej till det mesta så det billigaste för skattebetalarna vore om de bodde kvar i Sverige och skötte sin verksamhet via mail.
EU-administrationen är ju så fiffigt konstruerad att den inte kan användas för att vara ett diskussionsformum om EU-administrationens vara eller inte vara. Att vara mot EU i parlamentet är som att spotta snus i motvind. Kritiken befäster bara det som kritikerna vill upphäva. Något som på sikt kan få otrevliga konsekvenser eftersom en opinion utan parlamentarisk pysventil kan välja ett släppa ut trycket på ett alldeles eget sätt.
Fast den insikten har inte Junilistan. Den är bara förvånad över att statsbygget är ett statsbygge.

Vi välkomnar internationell solidaritet då ett land drabbas av naturkatastrofer, eller andra händelser med förödande konsekvenser. Vi anser dock inte att EU ska använda denna typ av händelser till att förstärka unionens inflytande över olika politikområden. Kommissionen ska inte genomföra detaljerade analyser om orsakerna till att skogsbränder inträffar. EU ska inte utveckla en gemensam politik för hur skogsbränder ska motarbetas. EU-organ med ansvar för att övervaka olika klimatfaktorer ska inte bildas. Det är beklagligt att EU-parlamentet försöker ta varje tillfälle i akt till att flytta fram EU:s positioner.
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com