lördag, mars 25, 2006

Bin Laden på Bahamas, kanske


Georgios Karatzaferis är en seriös parlamentsledamot. Hans intellekt arbetade för högtryck när han i juni förra året gav offentlighet åt några psykologiska funderingar som förklarar varför Usama bin Laden handlar som han gör.

Det duger inte att betrakta terrorismen från Europaparlamentets bänkar. Vi måste göra det inifrån grottorna i Afghanistan och utifrån hur någon där ser på saken, så att vi någon gång kan få ett sätt att kommunicera och lösa frågan. Varför bor inte en förmögen prins i Londons kasinon, varför bor han inte på Bahamas och tillsammans med, t.ex., vackra kvinnor, utan väljer i stället att bo och dö i en grotta? Vi måste se verkligheten såsom den är. Är det fanatism? Det är det enkla svaret. Men vad är det som föder denna fanatism? Var vi alltid så ärliga förr i tiden? Förslavade vi inte dessa områden på planeten under åratal? Gjorde sig inte vår allierade i jakten på terrorister skyldig till den värsta etniska rensningen på flera hundra år när den krossade en hel ras, de nordamerikanska indianerna? Grundade den inte sina framsteg på tortyr och förslavande av negrerna?

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag har inte några allierade som dödat indianer. Jag har heller inte dödat indianer. Jag har inte mer gemensamt med kolonisatörer än vad Bin Laden har. Jag har heller inte förslavat någon så jag känner mig inte träffad, gör du?

10:31  
Blogger an said...

Nu är det så att jag återger ett uttalande från en av våra politiska ledare i Bryssel. Och då måste det vara sant hur än verkligheten ser ut. Så det så.

10:41  

Skicka en kommentar

<< Home

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com