tisdag, mars 28, 2006

Gudsstaten Europa



Från den kristne tänkaren Augustinus (354-430) kommer tanken på De civitate Dei, dvs den fullkomliga Gudsstaten som efter syndafallet ersattes av de världsliga staterna, så lyder teorin. En god stat sätter givetvis Gud i främsta rummetoch en ond stat koncentrerer sig på de materiella tingen.
Bogdan Pek, en av de tvättäkta kristna talibanerna i det fina parlamentet, har plockat upp tanken på en gudsstat och avser att konkretisera den i det europeiska projektet. Så här lät han i april förra året när Karol Wojtyla, han förekommer i texten under artistnamnet Johannes Paulus, hade avlidit och herr Pek drabbas av akut tungomålstalande.

Vid en tidpunkt då Europeiska unionen befinner sig i en djup värdekris behöver denna kammare höra den riktiga sanningen om källan till Johannes Paulus II:s moraliska och andliga styrka och källan till den andliga kraft som denna fantastiska människa utstrålade. Det kom från någonting som ni förkastar, mina damer och herrar, nämligen från själva kärnan i Jesu Kristi lära som är fylld av kärlek och sanning.
Det finns endast en sanning, och om den europeiska stat som för närvarande är under uppbyggnad förkastar denna sanning kommer den att gå emot tron hos miljoner människor över hela världen och begå ett allvarligt fel, vilket i sin tur kommer att leda till att hela bygget rasar samman.

Ja herregud, varifrån får folk allt ifrån? Fast det är klart att med Vatikanens väloljade organisationsmaskineri i de folkrika staterna med de många parlamensledamöterna så har de kristna ayathollorna redan stort inflytande.
Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com