fredag, mars 24, 2006

Vet väljarna det här?


Medborgarna som väljer till det fina parlamentet utgår med stor sannolikhet från att de röstar på ett parti som ska genomföra ett program baserat på en viss politisk ideologi. Detta är tyvärr fel.
I ett EU-val röstar nämligen väljaren på två paketlösningar. Det första paketet kallas partiet som väljaren ger sin nationella röst. Det andra är ett större paketet, eller container om man så vill, som kallas parlamentsgruppen. Kan inte partiet ingå i en parlamentsgrupp så fungerar inte heller partiet fullt ut i det fina parlamentet.
Förra året i december fick en herr Luca Romagnoli lära sig detta.

Herr talman, mina damer och herrar! I enlighet med artikel 168 i arbetsordningen begär jag att Wallisbetänkandet omedelbart hänvisas tillbaka till utskottet i fråga eftersom förfarandet inte följts fullständigt osv osv osv. .

Varpå Talmannen svarar:

Herr Romagnoli! Ni tillhör ingen politisk grupp, ni är en grupplös ledamot. Ni kan därför inte göra denna begäran. Detta visar bara hur viktigt det är att tillhöra en grupp, särskilt en stor grupp!

Anförandet hälsades med, som det står, ’skratt och applåder’. Kanske protokollföraren glömde lägga till ordet 'hånfulla' för att fullständiga bilden.

Creeper Bloggtoppen.se BlogRankers.com